Æggekoger test – Den bedste æggekoger 2022

Læs med i vores æggekoger test og find den helt rigtige æggekoger til dig. Med en æggekoger er du garanteret perfekt kogte æg, uanset præference. En æggekoger kan være et genialt køkkenredskab, og den kan bruges i forbindelse med alle måltider i løbet af en dag. Du slipper for at skulle tage tid på dine æg, da æggekogeren koger æg efter en indbygget timer.
Af Camilla BAdge
Camilla

Camilla er mor til to raske drenge og har et dejligt hus lige udenfor København. Hun er en rigtig projektleder type - også i sit private liv. Når der skal...

Severin EK 3167 3
bedste premium

Severin EK 3167

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det kan være svært at vælge den rette æggekogere, for der er rigtig mange at vælge imellem. Derfor har vi fundet nogle af de bedste æggekogere på markedet og samlet fem af dem til dig i denne æggekoger test. Så kan du blive klogere på, hvilken æggekoger, der passer bedst til dig og dit behov.

I vores købsguide har vi samlet vores bedste råd til, når du skal vælge den rette æggekoger. Desuden kan du se specifikationerne for de fem æggekogere i vores sammenligningstabel.

WMF Kitchen Minis

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt æggekoger, der ikke fylder ret meget på køkkenbordet
 • pros-icon.svg Strømbesparende
 • pros-icon.svg Det transparente låg er lavet af tritan, der er fri for BPA
Ulemper
 • cons-icon.svg Kun plads til to æg ad gangen

Detaljeret gennemgang

Denne æggekoger kan koge æg til perfektion uanset, om det er blødkogte eller hårdkogte æg, som du foretrækker. Der er plads til to æg i denne æggekoger, og den egner sig derfor til den lille familie, hvor der kun er brug for at koge et enkelt æg eller to.

DEt er en lille æggekoger, hvilket betyder, at den heller ikke fylder ret meget på køkkenbordet, og den er også nem at gemme væk. Det integrerede målebæger gør det nemt at justere hårdheden på dit æg, da du nemt kan se, hvor meget vand der skal til. Derfor er dette også en utrolig brugervenlig æggekoger uden mange unødvendige funktioner.

Selve låget er gennemsigtigt og fremstillet i det særlige tritan, som er fri for BPA og som tilmed er utrolig let at rengøre. Kogepladen er fremstillet i rustfrit stål.

Æggekogeren giver besked ved en lille signallyd, når æggene er færdige. Og du kan være sikker på, at det er perfekt kogte æg, som du får serveret. Den kan desuden koge æg i størrelserne S til XL.

Til den lille familie er dette den perfekte æggekoger. Samtidig er det også et strømbesparende valg, da denne æggekoger kun bruger meget begrænset strøm.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan koge mange æg ad gangen
 • pros-icon.svg Med forskudt start 
 • pros-icon.svg Billig æggekoger
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan være svære at holde ren 

Detaljeret gennemgang

Denne OBH æggekoger kan koge dine æg helt perfekt, og så kan den koge mange æg ad gangen. Den har nemlig kapacitet til 6 æg. Det betyder, at du nemt og hurtigt kan koge blødkogte æg til hele familien ved morgenbordet.

Vandmængde indikatoren viser dig, hvor meget eller hvor lidt vand, der skal til for at opnå det ønskede resultat. Det betyder også, at du får perfekte æg hver gang. Æggekogeren giver en lille bip-lyd, når æggene er færdigkogt.

Låget er fremstillet i plastik og kogeenheden har ikke en non stick-belægning, hvorfor det er vigtigt at rengøre æggekogeren kort tid efter brug for at den holder sig ren og pæn.

Blandt de forskellige æggekogere er denne fra OBH Nordica en af de rigtig gode til prisen. Der er ikke mange forskellige funktioner at vælge mellem, men du kan nemt og hurtigt få både et blødkogt æg og et hårdkogt æg klar til servering. Og så kan du endda koge mange æg ad gangen, hvilket gør kogningen super nem. Du skal tilmed ikke ud og investere mange penge, hvis du vælger at købe denne æggekoger.

Severin EK 3167

bedste premium

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Med mulighed for pocherede æg samt dampning af grøntsager
 • pros-icon.svg Enkelt og stilrent design 
 • pros-icon.svg Nem elektronisk styring 
 • pros-icon.svg Plads til 6 æg ad gangen
Ulemper
 • cons-icon.svg Ligger i den høje ende prismæssigt

Detaljeret gennemgang

Går du op i god kvalitet samt god funktionalitet i forbindelse med dine køkkenredskaber, og kan du godt lide at bruge produkter, der er lige over standarden? Så er denne Severin æggekoger lige noget for dig.

Det er ikke bare en almindelig, klassisk æggekoger. Denne æggekoger kan nemlig udover at koge æg også lave spejlæg, pocherede æg samt dampe grøntsager. Du kan koge op til 6 æg ad gangen.

Det er nemt at tilberede æg med denne æggekoger. Den kommer nemlig med en elektronisk styring, hvor du kan vælge mellem tre indstillinger. Du kan få hårdkogte æg, smilende æg eller et blødkogte. Du er plads til seks æg ad gangen, men hvis du ønsker at tilberede pocherede æg, kan du kun lave 2 ad gangen. Når æggene er færdige lyder en bip-lyd.

Dette er en af de bedste æggekogere, hvis du vil have en multifunktionel æggekoger i et flot design. Selve æggekogeren er fremstillet i rustfrit stål og låget kommer i 100 pct. BPA-fri plastik.

Denne smarte æggekoger er også nem at rengøre, og den kommer med et målebæger med en æggeprikker til at prikke hul i æggene. Med denne æggekoger bliver det ikke lettere at lave æg – alt fra hårdkogte til pocherede æg.

Caso E9

bedste til store familier

Fordele
 • pros-icon.svg Du kan koge op til 8 æg ad gangen
 • pros-icon.svg Kan pochere æg
 • pros-icon.svg Non-stick belægning der er nem at rengøre
Ulemper
 • cons-icon.svg Fylder lidt mere på køkkenbordet en de fleste æggekogere

Detaljeret gennemgang

Denne Caso E9 æggekoger er en stor æggekoger, der kan koge op til 8 æg på én gang. Der er således tale om en æggekoger til den store familie, eller til familien, som bare spiser æg til mange måltider. Desuden kan du være sikker på, at denne æggekoger vil koge dine æg til perfektion.

Det er nemlig utrolig nemt at koge æg med denne maskine. Du behøver ikke at fylde en præcis mængde vand i æggekogere, da æggekogeren blot helt selv regulerer alt efter mængden af vand. Du indstiller den blot via den elektroniske styring.

Æggekogeren kan selvfølgelig koge æggene efter den ønskede hårdhed; blødkogt, smilende eller hårdkogt. Og så kan den også pochere æg for dig, hvilket er en stor fordel ved denne model.

Æggekogeren kommer i rustfrit stål med et gennemsigtigt låg i plast. Du kan være sikker på en nem rengøring af denne æggekoger, da den kommer med en udtagelig æggebakke, men det er vigtigt, at den rengøres hver gang efter brug, for at den holder sig pæn.

Med en æggekoger, der kan koge 8 æg på én gang, kommer du aldrig til at skulle stå og vente i lang tid, når du skal tilberede æggene.

Fordele
 • pros-icon.svg God størrelse med plads til 7 æg
 • pros-icon.svg Hold varm-funktion
 • pros-icon.svg Simpel og retro design
Ulemper
 • cons-icon.svg Uden elektronisk styring

Detaljeret gennemgang

Med denne æggekoger kan du nemt koge dine æg, som du ønsker. Det medfølgende målebæger viser dig, hvor meget væske, du skal hælde i alt efter, hvordan du ønsker dine kogte æg.

Du bestemmer selv det antal æg, som du vil lave, men du kan koge op til 7 æg ad gangen, og en lille bip-lyd lyder, når dine æg er klar.

Friskkogte æg er virkelig lækkert både til morgen- og frokostbordet, og denne æggekoger er faktisk ret hyggelig at have stående grundet dens retro design, som adskiller sig lidt fra de andre æggekogere på markedet, som har et mere stilrent design. Dog fylder den lidt mere grundet håndtaget.

Det smarte ved denne æggekoger er, at den kan holde æggene varme, når de er færdigkogte. Det betyder altså, at du sagtens kan sætte ægge over mens du gør resten af maden klar – også selvom det andet tager lidt længere tid.

Denne æggekoger er let at betjene, da den kun har en tænd-sluk knap, og det er således ikke muligt at indstille kogetiden, men det klarer æggekogeren helt selv.

Guide

En æggekoger kan være med til at gøre hverdagen og madlavningen en lille smule lettere. Hvis du i forvejen er en type, der godt kan lide at gøre madlavningen let, og har du allerede mange køkkenmaskiner i køkkenet til formålet, så vil en æggekoger helt sikkert passe godt ind i dit hjem.

Med en æggekoger kan du nemt og hurtigt tilberede dine æg præcis, som du vil have dem. Du slipper for at tage tid på dine æg, og så er det også helt slut med at koge æg i en gryde, og du slipper også for at skulle fiske æggene op af det kogende vand. Du kan nemlig nemt tage dem ud af æggekogeren. Du får et perfekt kogt æg hver gang.

Det kan være svært at vælge den helt rette æggekoger for dig, da der er mange æggekogere på markedet, og æggekogere varierer både i størrelse og indstillingsmuligheder. Derfor har vi samlet en række gode råd i denne købsguide, som forhåbentlig kan gøre dig klogere.

Størrelse

En af de vigtigste ting, som du bør tage stilling til, er størrelsen på din nye æggekoger. Her kommer det helt an på dit behov. De fleste æggekogere har plads til flere æg, og mange kan rumme helt op til mellem 6 æg og 8 æg. Det egner sig godt til en stor familie, hvor der måske tilberedes æg hver morgen til morgenmaden, eller hvor der altid er hårdkogte æg til frokostbordet i weekenden.

Det kan dog også være, at dit behov ikke er så stort, og måske har du kun brug for at koge et eller to æg ad gangen. Her vil en mindre æggekoger kunne gøre det for dig. Vælger du en lille æggekoger, hvor der eksempelvis er plads til 2 eller 3 æg ad gangen, er der også en række fordele. Først og fremmest fylder en mindre æggekoger ikke ret meget på køkkenbordet, og den er også nem at få plads til i køkkenskabet. Desuden bruger en lille æggekogere som regel heller ikke så meget strøm.

Således behøver en æggekoger ikke fylde mere end en gryde, og vi er sikre på, at du fremover vil hive den frem hver gang, du skal koge æg. Måske kommer du til at bruge den så meget, så den bare skal stå fremme på køkkenbordet. I det tilfælde kan man måske også overveje æggekogerens udseende. Her vil du måske foretrække en æggekoger i et flot og elegant design, som passer ind i dit køkken.

En sidste ting, som du bør være opmærksom på i forbindelse med æggekogerens størrelse, er størrelsen på æggene. Langt de fleste æggekogere passer til æg i de almindelige størrelser fra S-L, men vær opmærksom på dette. Du kan eventuelt spørge hos forhandleren, om æggekogeren også passer til ekstra store æg, hvis det er det, som du plejer at anvende.

Indstillingsmuligheder

En æggekoger har til formål at koge æg. Naturligvis. Men du kan nemt finde æggekogere, som kan mere end bare at koge æg til forskellige hårdheder. Derfor bør du overveje, hvad dit behov er.

De mest enkle æggekogere styres med en tænd-sluk knap, hvor du hælder den mængde vand i, der skal til jævnfør det medfølgende målbæger. Herefter trykke du på start-knappen, og æggene koges. Æggekogeren slukker automatisk, når æggene er færdige.

De kan også få æggekogere, som styres elektronisk. Her er det ikke altid nødvendigt at påfylde en bestemt mængde vand. Derimod skal du blot indstille æggekogeren til den ønskede hårdhed, hvor du som regel kan vælge mellem tre forskellige indstillinger: Blødkogt, smilende og hårdkogt. Det er også en virkelig nem måde at sikre perfekt kogte æg.

En mere avanceret æggekoger kan også pochere æg, stege spejlæg og måske lave røræg. I det tilfælde vil der ofte medfølge en særlig indsats til netop det formål. Hvis du også i ny og næ kan lide at få et pocheret æg, kan det være en god ide at vælge en æggekoger, der også kan lave dette. En multifunktionel æggekoger fylder måske lidt mere og bruger højest sandsynligt også en smule mere strøm, men det kan være godt givet ud, hvis du ofte bruger æg i din madlavning.

Ekstra indstillinger

Udover at kunne lave æg på forskellig vis, er det også muligt at købe en æggekoger, som også kan bruges til at dampe grøntsager. For nogle kan dette være fuldstændig overflødigt og noget, som man aldrig ville bruge, men for andre kan det være en nem og smart måde at dampe en lille portion grøntsager til et måltid. Du bør derfor overveje, hvad dit behov er til en æggekoger. Én ting er sikkert: Der er masser af muligheder for at udnytte en æggekoger til dens fulde potentiale.

Kogning af æg med en æggekoger

Kogning af æg er utrolig nemt med en æggekoger. Du behøver ikke at tage tid på æggene, og du slipper også for, at æggene går i stykker, når du lægger dem i gryden. Som regel er det angivet på æggekogere, hvor stor en mængde vand, du skal fylde på, for at opnå det ønskede kogeresultat. Andre gange, skal du bare hælde vand på, og så sørger æggekogeren selv for at regulere i forhold til, hvad du har indstillet maskinen til. Desuden slipper du også for en masse damp i køkkenet, når du bruger en æggekoger.

Normalt skal du tage tid på din æggekogning, og det kan alligevel være svært at få dem helt perfekte – især de smilende og pocherede udgaver. Med en æggekoger er dette aldrig et problem, og som regel går det også lidt hurtigere end de henholdsvis 5, 7 og 9 minutter, som er standard kogetiden alt efter, hvordan man ønsker blommens konsistens. Du vil ret hurtigt kende din æggekoger godt og vide præcis, hvor lang tid den bruger til at tilberede dine æg.

Rengøring

Materialet har noget at sige i forhold til rengøring af din æggekoger. Mange æggekogere skal tømmes helt for vand, når de er færdige med at blive brugt, og det kan desuden være en god ide at tørre kogeenheden af. Vælger du en æggekoger med en non stick-overflade, gør du rengøringen meget nemmere for dig selv. Desuden kan de fleste kogeenheder tages ud af selve æggekogeren, og så kan du bare smide den i opvaskemaskinen.

Ud fra ovenstående råd og vejledninger er det forhåbentlig nemmere for dig at vælge, hvilken æggekoger der passer bedst til dig og din familie. Uanset hvilken du vælger, vil en æggekoger helt sikkert gøre tilberedningen af æg meget lettere og komplet fejlfri.

FAQ

Hvilken æggekoger er bedst i test?

Den bedste æggekoger i test er WMF Kitchen Minis. Dette er en utrolig effektiv og lille æggekoger, som passer godt til den lille familie, der skal have ét eller to perfekt kogte æg. Den er strømbesparende og fylder ikke ret meget i køkkenskabet.

Hvor lang tid skal æg koge?

Kogetiden afhænger både af æggets størrelse og hvordan du ønsker blommen. Generelt kan man sige, at et blødkogt skal koge i 5 minutter ved svag varme, et smilende skal koge i 7 minutter ved svag varme, og et hårdkogt æg skal koge i 9 minutter ved svag varme.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×