Action kamera TEST: Her er de bedste action kameraer

Kan du godt lide at være aktiv? Og vil du gerne fange det på kamera? Så læs med videre her i vores test, hvor vi har fundet de 8 bedste action kameraer!
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Løb. Kano. Kajak. Vandring. Dykning. Der er mange former for aktiviteter, der ikke bare er fede at udføre, men som også kunne være fantastiske at få fanget på kamera! Med et action kamera i hånden sikrer du dig de bedste muligheder for netop dette. For de er lavet til at blive brugt udendørs og i mere ekstreme miljøer, hvor udfordringer godt kan komme i vejen undervejs.

Der er naturligvis stor forskel på, hvad du får med et action kamera, og hvad du får for pengene. Du skal derfor sørge for at være godt på vagt, så du får valgt et action kamera, der stemmer overens med de aktiviteter, du gerne vil udføre.

For at gøre det så nemt som overhovedet muligt for dig har vi researchet en masse og fundet frem til 8 forskellige action kameraer, som vi mener, er de bedste på markedet lige nu.

Har du besluttet dig for at ville have et action kamera? Men skal det så også være det bedste af slagsen? Det får du alletiders mulighed for at få her, da vi udelukkende har valgt de bedste af de bedste action kameraer, der er på markedet lige nu. Nogle af dem kender du sikkert i forvejen, mens andre vil være nye og spændende spillere.

Kender du ikke forskellen på de enkelte modeller? Bare rolig. Det behøver du heller ikke at researche dig frem til, da vi har gjort arbejdet for dig. Du kan derfor læse om de enkelte modeller og deres egenskaber herunder. Det håber vi gør dig i bedre stand til at vælge det helt rette action kamera.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan optage i imponerende 5,3K kvalitet
 • pros-icon.svg Den er vandtæt ned til 10 meters dybde
 • pros-icon.svg Billederne kan holdes stabile
Ulemper
 • cons-icon.svg Der skal købes ekstraudstyr ved siden af

Detaljeret gennemgang

Gem dine minder og se dem i en imponerende 5,3K kvalitet. Du kan også tage en snorkletur eller dykke ned til 10 meter, mens du optager med HyperSmooth, der giver smidige og stabile optagelser.

Kunne du godt tænke dig at optage, mens du snorker, dykker eller måske prøver kræfter med harpun? GoPro HERO10 Black er vandtæt og kan holde til at blive taget med ned til 10 meters dybde.

Takket være det robuste design kan du være ganske tryg ved at have det med under vandet. Det samme gælder, hvis du tager det med på mountainbike i regnvejr eller på vandring i snevejr.

Meget skarpe billeder

Med GoPro HERO10 får du de skarpeste billeder nogensinde med et action kamera. For det er nemlig blevet opgraderet til 23 MP fotos og hele 5,3K videoopløsning.

Derudover er videoopløsningen også med 60bps, der tilbyder dobbelt billedhastighed. Vil du gerne optage i slowmotion, kan du også dette, da der er 8x slowmotion ved en opløsning på 2.7K.

Vil du derfor ikke kun optage dine minder men også have dem i en lækker kvalitet, bliver du bestemt ikke skuffet med modellen her!

Fordele
 • pros-icon.svg Kameraet tåler vand
 • pros-icon.svg Er med HDR-funkton til kontrastfyldte billeder
 • pros-icon.svg Der kan optages i 5K
Ulemper
 • cons-icon.svg Billedstabilisatoren er ikke lige så god som ved GoPro HERO 10

Detaljeret gennemgang

Knivskarpe billeder og videoer er, hvad du kan forvente af det lækre GoPro Hero9! Det er ideelt til dig, der godt kan lide at være i gang og skyde billeder og video, da frontskærmen gør det nemmere at optage og tage billeder, der er i fokus.

I modsætning til dens forgængere kan kameraet her holde strøm i op til 30 procent længere. Grunden til det skal findes i, at batteriet er en ny og anden type. Dette er ret modstandsdygtigt over for kolde temperaturer – og faktisk kan det optage i 1 time og 31 minutter, før det løber tør for strøm. Forudsætningen er dog, at der bliver optaget i 1080p.

Minus er dog, at du ikke kan bruge batterierne fra tidligere modeller. Så har du en ældre model liggende kan batteriet herfra desværre ikke bruges.

Smart livestreaming

Har du nogle følgere, der godt kan lide at følge med i dine outdoor aktiviteter? Så har de og du en masse at glæde sig til. For med GoPro Hero 9 Black er det muligt at streame dine ture på mountainbike, i kano eller hvad end, du har gang i. Det sker over dens eget WiFi og giver nogle helt fantastiske muligheder, hvis du er content creator!

Insta360 ONE R Twin Edition

Insta360 ONE R Twin Edition
Fordele
 • pros-icon.svg Der følger en god app med til kameraet
 • pros-icon.svg Der kan optages i 4K
 • pros-icon.svg Kameraet er bygget op om moduler
Ulemper
 • cons-icon.svg LCD-skærmen er lille
 • cons-icon.svg 360 graders modulet kan godt være skrøbeligt

Detaljeret gennemgang

Optag stabile videoer og tag knivskarpe billeder med Insta360 ONE R Twin Edition, der også kan bruges i regnvejr eller tages med under vandet! Prøv også det smarte 360 grader objektiv, der giver nogle helt andre billeder!

Med til Insta360 følger der en app til telefonen, som du kan benytte til at redigere film og billeder med. Er du derfor typen, der ikke kan vente med at se dine billeder og dele dem med verden, er dette en perfekt funktion for dig!

App’en arbejder desuden med metadata, hvilket betyder, at den også godt kan håndtere store videofiler, uden at det går for hårdt udover mobilens strøm. Derudover kan du arbejde med videofilerne, inden du henter dem ned, hvilket er en klar fordel, da de dermed ikke unødigt fylder på din telefon!

Modulopbygget action kamera

I modsætning til GoPro og andre former for action kameraer er dette kamera bygget op omkring moduler. Hovedmodulet i kameraet er således dets hjerte. Her har du en følsom LCD-skærm, så du kan se, hvad du optager og ikke mindst hvilke indstillinger du skal bruge. På hovedmodulet er der også en USB-C port og en micro SD-adgang.

Derudover følger der to objektiv moduler med, hvoraf det ene er et 4K modul. Her kan du optage helt almindelige billeder og videoer. Det andet modul er et 360 graders modul, der vender et super vidvinkel objektiv fremad på kameraet samt et bagud, der dermed skaber et 360 graders billede. Opløsningen er dog ikke lige så høj som på 4K modulet.

Fordele
 • pros-icon.svg Optager i høj kvalitet
 • pros-icon.svg Er med wi fi
 • pros-icon.svg Er kompatibelt med 30 mounts
Ulemper
 • cons-icon.svg Billedstabiliseringen er blevet forbedret siden denne model

Detaljeret gennemgang

GoPro Hero8 Black er med time-lapse, slow-motion, 4K UHD video og livestreaming et af de bedste action kameraer, du kan have med dig rundt på dine aktiviteter!

Kunne du godt tænke dig at være med i videoen eller billedet? Uden du først behøver starte den og så sætte i gang? Det er muligt med kameraet her, da den er med smart stemmekontrol.

Du behøver derfor end ikke røre ved kameraet. Du skal bare sige ordene – så starter den selv en optagelse eller går i gang med at tage billeder.

Det er nemt, smart og enkelt!

Tag kameraet med ud i bølgen blå

Selvom det måske er lidt koldt på de danske breddegrader, er det muligt at tage kameraet med, når du gerne vil windsurfe, stå på SUP eller måske bare tage en svømmetur.

Kameraet er nemlig med et hårdført kabinet, der kan holde vand ude, så længe det ikke kommer ned på længere end 10 meter. Du behøver derfor heller ikke bekymre dig, hvis du er afsted på mountainbike, og det begynder at regne.

Fordele
 • pros-icon.svg Modulbaseret system
 • pros-icon.svg Har god lyd og høj opløsning
 • pros-icon.svg Mange anvendelsesmuligheder med ekstraudstyr
Ulemper
 • cons-icon.svg Kameraet er ikke lige så fleksibelt i brug som GoPro

Detaljeret gennemgang

DJI Action 2 Power Combo er et action kamera, der er meget ulig andre. Det er modulbaseret og ligner i dets design ikke et typisk action kamera, da du kan forme det helt, som du gerne vil. Kvaliteten er dog ikke til at tage fejl af!

Action kameraet fra DJI er udstyret med et magnetisk design, der nemt lader dig skifte mellem forskellige moduler og tilbehør. Det giver en enorm fleksibilitet i forhold til, hvordan du godt kunne tænke dig at optage eller tage billeder.

Kameraet kommer blandt andet med et touchskærm modul, som er designet og konstrueret med tanke på vloggere og andre, der går op i god video. Når den tilsluttes øges batteritiden på kameraet desuden til 160 minutter, når der optages.

Kameraet kommer med forskellige moduler, som du kan benytte alt efter, hvad du gerne vil bruge kameraet til.

Del indhold på farten

Foruden et smart strømmodul, der giver dig mulighed for at få ekstra strøm på farten, har du også mulighed for at dele dit indhold imens. Med den tilknyttede app kan du nemt og hurtigt redigere og dele højdepunkterne. Appen er fyldt med funktioner og redigeringsværktøjer, som gør det tiltalende at dele med det samme.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan tage panoramabilleder i høj kvalitet
 • pros-icon.svg Kameraet har stemmestyring
 • pros-icon.svg Kameraet tåler vand
Ulemper
 • cons-icon.svg Kameraet tåler ikke vand i lige så høj grad som de øvrige modeller fra GoPro

Detaljeret gennemgang

GoPro Max er det måske mest kreative actionkamera fra brandet! Med det kan du tage panoramabilleder uden panorering, vælge lyd i stereo, bruge digitale linser og få 360 graders video!

Kan du godt lide at være kreativ med et kamera? Så tager GoPro Max det til nye højder, da den er i stand til at tage panoramabilleder uden panorering. Det er bare at måle og klikke. Du kan endda vælge en digital linse, så du kan tage billeder nøjagtigt, som du havde forestillet dig.

Vil du gerne optage i panorama eller bare generel video, kan du tilmed gøre det med hjælp fra 6 indbyggede mikrofoner, der giver en fantastisk 360 graders lyd.

Følsom og god berøringsskærm

Med til GoPro Max kommer der selvfølgelig en smart berøringsskærm. Denne gør det nemt at indstille kameraet og skifte mellem billeder og video.

Derudover kan du komponere dit foto, afspille videoklip og ikke mindst tage en selfie! Skærmen er tilpas stor nok til, at det er nemt at skifte mellem indstillingerne. Opløsningen er der tilmed ikke en finger at sætte på, da foto tages med 16,6 MP. Ligeledes kan du filme med op til 5,6K opløsning.

Den tåler tilmed også regn, fugt og vand – så afsted på oplevelser med dig og dette lækre kamera!

Fordele
 • pros-icon.svg Du kan filme i høj kvalitet
 • pros-icon.svg Det er vandtæt ned til 11 meter
 • pros-icon.svg Du kan styre kameraet med stemmekontrol
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke samme monteringsmuligheder som GoPro

Detaljeret gennemgang

DJI Osmo Action er et slidstærkt og vandtæt actionkamera, som optager i 4K HDR video. Udover lækker kvalitet får du også funktioner som RockSteady og 8x slowmotion.

Med kameraet her får du et af de mest hårdføre af slagsen. Det tåler nemlig både vand og sten. Du skal derfor ikke være nervøs for at dykke med det eller foretage andre aktiviteter med det på vand.

Derudover kan du også pløje igennem mudder og sjap, uden du behøver være nervøs for, om kameraet kan holde til det. Med andre ord: Du kan bruge det til alle de oplevelser, du gerne vil!

Ingen rystede optagelser med RockSteady

Har du en mountainbike? Så er det bare med at komme afsted og tage kameraet med dig. For takket være en elektronisk billedstabilisering og avancerede algoritmer, er det muligt at tage turen ned af bakke eller i kuperet terræn, uden at skulle bekymre dig om rystede optagelser.

Sammen med en opløsning af meget høj kvalitet kan du være sikker på lækre optagelser.

Fordele
 • pros-icon.svg Kameraets batterilevetid er langt
 • pros-icon.svg Det er et meget hårdfør kamera
 • pros-icon.svg Den har god opløsning på billeder og video
 • pros-icon.svg Skærmen er vipbar
Ulemper
 • cons-icon.svg Monteringsmulighederne er lidt begrænsede

Detaljeret gennemgang

Sony er også med helt fremme, når det kommer til actionkameraer. Den tager fantastiske billeder, selv når lyset er svagt. Derudover bliver du forkælet med lækker billedstabilisering 180° vipbar LCD-skærm.

I modsætning til mange andre action kameraer i denne test kan skærmen på dette kamera vippes 180 grader. Det gør det muligt at benytte den til vlogging og til flotte selfies – det gør det i hvert fald noget nemmere.

Kameraets vandtætte og støvtætte design gør det også meget sjovere at være afsted på oplevelser. Det er generelt et rigtig godt og hårdført kamera, som tåler meget på sin vej.

4K optagelse med pixeludlæsning

RXO II er ikke bare et godt kamera. Det giver dig også en rigtig høj opløsning på optagelser og billeder. For den er nemlig i stand til at optage 5K med fuld pixeludlæsning, hvilket giver dig tydelige billeder og actionvideoer. Sammen med den elektroniske billedstabilisering, behøver du heller ikke bekymre dig om rystelser.

Guide

Er det første gang, du skal købe et action kamera? Så kan vi varmt anbefale dig at tage et nærmere kig på vores guide og vejledning herunder. For her får du nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på, inden du klikker køb. Vi vil gerne, at du kommer herfra med det bedste mulige kamera til netop det, du skal bruge det til.

Vi håber derfor, at nedenstående hjælper dig rigtig godt på vej med dit valg af action kamera her på siden!

Læs også: Bedste Kamera Test

Batteri

Betyder det meget for dig, hvor længe du kan optage videoer? Eller ved du, at du kommer til at være afsted på ture, hvor det er rart at kunne streame eller optage video i lang tid af gangen? Så er det vigtigt at prioritere en lang batteritid. Der er stor forskel på denne fra brand til brand og model til model.

GoPro er kendt for at have nogle lange optagetider – men mange andre brands er også ved at komme godt efter det. Gå gerne efter optagetid på minimum 1 time, da mindre hurtigt vil føles som alt for lidt.

Hukommelse

Skal du bruge kameraet en gang imellem? Eller regner du med at være ofte afsted og optage en masse, mens du er det? Det er du nødt til at tage nærmere stilling til, da hukommelsen har stor betydning for din glæde af kameraet. Vi anbefaler så stor en hukommelse som muligt, hvis du regner med at være meget aktiv med action kameraet.

Du kan selvfølgelig altid supplere med et SD-kort med masser af plads. Men gå endeligt ikke på kompromis med det, da det er ærgerligt at løbe tør for plads, mens du er afsted.

Opløsning

Hvad tiltaler dig mest: Et action kamera med 23 MP eller 12 MP? Et action kamera, der kan optage i 4K eller 5,3K? Dette er noget, du bør tage stilling til, da der er stor forskel på billedkvalitet fra action kamera til action kamera. Vil du især gerne bruge billeder og film til andet end hobbybrug, giver det god mening at gå efter høj kvalitet, når det kommer til opløsningen.

GoPro HERO10 er det action kamera, der udmærker sig mest på dette parameter. Dog er 4K også en meget høj kvalitet. Husk også på, at jo højere kvalitet, du gerne vil filme i, jo mere mindre optagetid kommer du til at få – ganske enkelt fordi det fylder mere.

Skal du både bruge video og billede?

Action kameraer er ikke de bedste til billeder. I hvert fald ikke fra et fotografisk perspektiv. Men kunne du godt tænke dig nogle anderledes billeder end hvad et spejlrefleks kan give dig, er et action kamera godt egnet til dette formål. Det kan nemlig tage billeder fra en vinkel, som er helt anderledes end hvad almindelige kameraer kan.

Vil du gerne kunne kombinere billeder og video med et action kamera, anbefaler vi, at du går efter så høj billedkvalitet som muligt. Især på billeder skinner kvaliteten tydeligt igennem.

Husk også gerne at se på, hvor god billedstabiliseringen er. Denne er guld værd at have i orden, da det giver meget mere smooth videoer og knap så slørede billeder.

Hvor hurtigt skal du bruge dine optagelser?

Skal du kunne uploade nogle optagelser med det samme? Eller vil du gerne indvie dine følgere i den aktivitet, du har gang i med det samme? Der er stor forskel på, om action kameraer kommer med smarte apps til direkte upload eller WiFi til direkte streaming. Betyder det noget for dig, bør du gå efter nogle af de nyere modeller, da de ofte kommer med en app eller mulighed for netop at streame direkte.

Betyder det ikke så meget for dig – og gør en høj kvalitet i opløsning heller ikke nødvendigvis det – kan du godt gå efter de lidt ældre og billigere modeller, som ikke nødvendigvis er lavet til, at der skal uploades med det samme.

Tilbehør til dit action kamera

Er du en gear-nørd? Og kan du godt lide at købe udstyr bare for at kunne prøve noget nyt og lækkert af? Her er GoPro i hvert fald eminent, da de hele tiden udvikler nyt og spændende tilbehør til deres action kameraer. Der er mange måder at kunne mounte dem på, hvilket giver nogle helt unikke vinkler.

Mange andre action kameraer og brands er også kommet efter det og tilbyder ligeledes en del i udstyr. Men det er værd at se nærmere på muligheden for det ved hver enkelt brand, inden du køber det første og det bedste. For det kan være afgørende for, hvad du kan lave af videoer, hvordan rystelser vil være, og g hvilke oplevelser du ender med at kunne dele.

Hvilket brand er bedst?

Det er svært at komme udenom GoPro, som i mange år har sat på markedet for action kameraer. De er stadig nogle af de bedste på markedet, da de altid lige er en tand foran konkurrenterne, når det kommer til batteri, teknologi mod rystelser, opløsning og ikke mindst designet. GoPro er et utrolig fedt brand, når det kommer til action kameraer – så du går bestemt ikke galt i byen, hvis du ender med at købe et herfra.

Alene i vores action kamera test er der hele 4 kameraer med fra GoPro. Dette bevidner om den kvalitet, du kan forvente dig.

FAQ

Hvad er det bedste action kamera?

Der er ingen tvivl om, at GoPro HERO10 Black er et action kamera, der er svær at komme udenom. Kameraet har en fantastisk høj opløsning, god wi fi forbindelse, lang levetid på batteri og en fantastisk stabilitet ved optagelser med rystelser. Da det kan bruges som alt lige fra et hjelmkamera til et undervandskamera er der ingen tvivl om, at der nærmest ingen begrænsninger er i brugen af det.

Hvad koster et GoPro kamera?

Det er meget almindeligt, at et GoPro kamera koster omkring 3.000 kroner. Det lyder måske af meget for et lille kamera – men du får meget, når det kommer til billedkvalitet, lyd og holdbarhed. Derudover kan du også købe en masse ekstraudstyr, så det bliver nemmere for dig at optage med kameraet.

Hvad er det bedste action kamera?

Der er ingen tvivl om, at GoPro HERO10 Black er et action kamera, der er svær at komme udenom. Kameraet har en fantastisk høj opløsning, god wi fi forbindelse, lang levetid på batteri og en fantastisk stabilitet ved optagelser med rystelser. Da det kan bruges som alt lige fra et hjelmkamera til et undervandskamera er der ingen tvivl om, at der nærmest ingen begrænsninger er i brugen af det.

Hvad koster et GoPro kamera?

Det er meget almindeligt, at et GoPro kamera koster omkring 3.000 kroner. Det lyder måske af meget for et lille kamera – men du får meget, når det kommer til billedkvalitet, lyd og holdbarhed. Derudover kan du også købe en masse ekstraudstyr, så det bliver nemmere for dig at optage med kameraet.

Hvor lang tid kan GoPro optage?

Det er meget almindeligt, at et GoPro kan optage i op til 1,5 timer. Dette er dog ved en opløsning på 1080p. Optager du i en højere kvalitet såsom 2K, 4K eller 5K bliver optagetiden væsentligt reduceret, fordi det fylder mere. Generelt kan du dog forvente dig et god batteri, når du køber GoPro. Det er meget almindeligt, at et GoPro kan optage i op til 1,5 timer. Dette er dog ved en opløsning på 1080p. Optager du i en højere kvalitet såsom 2K, 4K eller 5K bliver optagetiden væsentligt reduceret, fordi det fylder mere. Generelt kan du dog forvente dig et god batteri, når du køber GoPro.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×