Den Bedste 4K Projektor (Ultra HD Test)

Skal man have den ultimative filmoplevelse, eller skal man vise komplekse billeder med mange detaljer, er den bedste løsning at vise sine billeder i 4K. Denne opløsning viser 8,3 millioner pixels på en gang, hvilket giver dig et af de skarpeste billeder man kan få. Se her projektorer der har den egenskab.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

BenQ W2700 Projektor 4k 2

BenQ W2700 Projektor 4k

Sony VPL-VW590ES 3

Sony VPL-VW590ES

ViewSonic LS700-4K 4

ViewSonic LS700-4K

Acer V6810 5

Acer V6810

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En hjemmebiograf kan være handy, hvis man rigtig skal hygge sig og se film derhjemme. Projektor markedet er dog stort, og det kan være svært samt overvældende at udvælge en enhed. I denne artikel vil du lære, hvad man skal kigge efter, når man skal købe en projektor, der kan vise billeder i 4K.

Efter flere timers research og undersøgelse, har vi udvalgt de projektorer, som vi mener, er de bedste projektorer i 4K. I denne sammenligning kan du læse om de forskellige modellers funktioner, bedste kvaliteter, pris og i sidste ende kan du tage et valg om, hvilken projektor du synes bedst om.

Detaljeret gennemgang

Vi har udnævnt Epson EH-TW7100 til “bedst til prisen” af denne kategori. Ikke nok med at den viser fantastiske billeder (ligesom resten af de projektorer der er på denne liste), er den udstyret med 3LCD teknologi, der er perfekt til visning af film, kan vise 3D film, og har en glimrende kontrast.

Det er helt bestemt en projektor, der er designet til en hjemmebiograf.

Som nævnt, så vil denne projektor passe perfekt ind i en hjemmebiograf. Det knivskarpe billede bliver komplimenteret af et kontrastforhold på 100.000:1. Kontrasten giver dig gode og dybe sorte farver, der bringer billederne til liv. Vil du gerne se film på rigtig mange tommer? Det er intet problem for denne Epson. Du kan nemlig projicere film helt op til 500 tommer.

Den mangler intet

Projektoren mangler ikke noget. Udstyret med både 3D-duelighed, Amazing Color teknologi (gør farver ekstra lækre), 3000 lumen der gør det muligt at se film i lyse rum og indbyggede højttalere, er denne projektor køreklar fra du modtager den.

Det er en af de billigere 4K projektorer vi fremhæver, og det er en projektor pris, der er til at betale. Taget i betragtning hvad man får for pengene, er denne projektor pakket med kvalitet, hvilket også er hvorfor vi dømmer den til “bedst til prisen”.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Detaljeret gennemgang

Gør dig klar til en ægte 4K HDR oplevelse med denne projektor. Hvis du går op i, at din hjemmebiograf skal have den absolut bedste lyd- og billedkvalitet, er projektoren her bestemt en kandidat. Med super-wide DCI-P3 farver og biograf lignende billeder, vil BenQ W2700 få dig til at føle, at du sidder i biografen.

Da BenQ lavede denne projektor, var det med biograf følelsen i baghovedet. Udstyret med HDR (High Dynamic Range) der gør de hvide farver bedre og de sorte farver dybere, CinematicColor der giver billedet markerede farver, Cinema Mode og mange andre funktioner, kommer du ikke meget tættere på at have en biograf i hjemmet. Du kan vise film på hele 200 tommer, hvilket burde være rigeligt for de fleste, da det kræver et kæmpe lærrede. Har du lyst til at afspille 3D film er dette også en mulighed.

Nem opsætning og tilslutning

Det er nemt at komme i gang med BenQ W2700. Der er 2 HDMI indgange man kan gøre brug af, så man både kan have en computer og en spillekonsol tilsluttet på samme tid. De indbyggede højttalere kan både tilsluttes med HDMI, men også med seperat lydindgang. Derefter er det blot at gå i gang.

Sony VPL-VW590ES

Sony VPL-VW590ES

Detaljeret gennemgang

Hvis penge ikke er nogen bekymring, så er Sony VPL-VW590ES helt klart toppen af poppen, når det kommer til 4K projektorer. Med en helt fantastisk kontrast, og en projekteringskvalitet du skal lede længe efter, er denne projekor valget til dig der vil have det bedste.

Denne projektor gør brug af laser teknologi, ligesom få andre produkter. Det gør både kvaliteten god, men også at levetiden er ekstra lang når man sammenligninger med andre Sony projektorer. Med en kontrast på 350.000:1 og 1500 lumen vil billedet være helt utroligt skarpt, men ikke til brug ved højlys dag.

Nogle andre fordele der bliver fremhævet ved projektoren er:

  • Ægte 4K/UHD-opløsning (4096 x 2160p)
  • Suveræn billedkvalitet med SXRD/LCoS-teknologi
  • HDR-kompatibel (HDR10/HLG)
  • Dynamic HDR Enhancer

Bedre end alle andre i nærheden

Det er selvfølgelig altid muligt at få noget større, bedre, og dyrere – men ikke noget i nærheden. Hvis du vil have noget, der er bedre en denne Sony projektor, skal du op i en prisklasse der er minimum 2x så dyr. Dette er dog stadig den dyreste projektor i vores test.

ViewSonic LS700-4K

ViewSonic LS700-4K

Detaljeret gennemgang

Denne ViewSonic projektor giver muligvis det ypperste billede af de projektorer, vi har samlet på denne side. Med dynamisk kontrast, der sikrer at du altid får leveret det bedste billede, den samme høje opløsning som de andre, HDR og en masse andre fede features, leverer ViewSonic projektoren et knivskarpt billede, der vil blæse dig omkuld.

Du behøver ikke at bekymre dig for, om din projektor holde længe nok, hvis du investerer i en LS700-4K fra ViewSonic. Ved hjælp af laser teknologi har projektoren en levetid på 20.000 timer, så den kan holde længe nok til, at den allerede er gået af mode igen. Det vil svare til at du ser 2 timers film hver dag i næsten 3 år.

Lavet til at virke hvor som helst

Under produktionen af denne 4k projector, har ViewSonic sikret sig, at du kan bruge den til hvad som helst, og at den kan bruge den hvor som helst. Med 3.300 lumen kan den vise film og billeder i selv de lyseste rum. Derudover er den udstyret med ultra-low input latency, der gør den optimal til at spille videospil på. Med flere funktioner der udelukkende eksisterer, for at levere en biograflignende oplevelse.

Acer V6810

Acer V6810

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en 4K projektor, der ikke tømmer bankkontoen, så er det denne, du leder efter. Dette er den absolut billigste projektor på listen, men det betyder ikke, at den er dårlig – langt fra. Kontrasforholdet ligger på 10.000:1 og den er udstyret med 2200 lumen, hvilket gør dig i stand til at se film i rigtig god kvalitet, også i et lysere rum.

Som nævnt, så er denne projektor i den lavere prisklasse for denne type. Du får stadig de 8,3 millioner pixels, der sikrer dig den fede filmoplevelse, som du sikkert leder efter. Du kan vise billeder i både 16:9 og 4:3 format, hvilket gør den brugbar til f.eks film, videospil og præsentationer. Alt dette kan du vise på stort format, nemlig hele 300 tommer (hvis du har et lærred der passer, eller dit rum er stort nok). Projektoren understøtter både HDMI og VGA input.

Indbyggede højttalere

I denne type projektorer er det næsten standard, at der er indbyggede højttalere. Denne er udstyret med 10 Watts højttaler, hvilket gør den i stand til at give dig både en god billede og lyd oplevelse. Vil du have mere, kan du sagtens tilslutte dine egne højttalere. Projektoren er bestemt af kvalitet med en pris, der er til at betale.

Guide

Når man skal købe enten TV eller projektorer, er der tit fokus på opløsningen, og det er med god grund. Opløsningen kan man også kalde for “billedkvaliteten”, da det er denne der bestemmer, hvor skarpt et billede der vises. Jo højere opløsning din enhed kan vise, jo bedre vil kvaliteten være.

Opløsningen beregnes ud fra pixels. Det hyppigste opløsninger er:

  • 720p (HD): 1280 x 720 pixels – Den mindste form for High-Definition
  • 1080p (Full HD): 1920 x 1080 pixels – Denne opløsning er tit minimum opløsningen når man køber TV
  • 1440p (QHD): 2560 x 1440 pixels – Denne opløsning ses tit i gaming computere og dyrere smartphones
  • 4K eller 2160p (Ultra HD): 3840 x 2160 pixels – Denne opløsning viser 4 gange så mange pixels som 1080p. Den får sit navn, da den er tæt på 4000 pixels bred, og findes på dyrere TV og computer skærme.
  • 8K eller 4320p: 7680 x 4320 – 8K er ikke noget man køber, medmindre man VIRKELIG går op i kvaliteten på billedet. Denne opløsning fås kun i meget dyre TV eksempelvis fra Samsung og LG.

Som du kan se foroven, så er 4K faktisk ikke den ultimative opløsning til projektorer, men eftersom mange biografer viser film i Ultra HD eller 2K, så er 8K slet ikke nødvendigt for at opnå en biograffornemmelse. 3840 x 2160 opløsningen giver dig sammenlagt 8,3 millioner pixels, hvilket er mere end rigeligt til at give dig en helt fantastisk filmoplevelse, der kan få dig til at føle, at du sidder i biografen. Dette er længder bedre, end hvad en 1080p projektor kan give dig.

Vurder projektorer ud fra behov

Når du skal vælge mellem de mange projektorer, skal du vælge ud fra dit behov. Alt afhængigt af hvad man har brug for, skal man kigge på nogle forskellige egenskaber. Skal du lave en hjemmebiograf, skal du selvfølgelig have et produkt, der viser et knivskarpt billede, når man ser video. Her skal du kigge efter en høj kontrast, da dette gør de sorte billeder endnu dybere, hvilket bringer filmscenerne endnu mere til livs. Derefter kan man kigge på, om det er en DLP-projektor, da denne type teknologi fungerer godt med hurtigt bevægende billeder.

Skal du lave en præsentation, eller skal du bruge produktet til klasseværelset, vil et højt antal ANSI Lumens være vigtige. Jo flere lumen, jo højere vil enhedens lysstyrke være. Dette gør at man vil kunne se dit billede bedre i lyse rum. Samtidig kan en det være en fordel, hvis der gøres brug af LCD teknologi.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×