4G Router Test: Den Bedste 4G Router til SIM Kort

Med en 4G router, kan man tage internettet med sig. Det eneste man skal bruge, er et mobilt bredbåndsabonnement, så routeren kan få signal til 3G eller 4G. I denne artikel finder vi den bedste 4G router til SIMkort.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Netgear Nighthawk M2 5G router
TESTVINDER

Netgear Nighthawk M2 5G router

Dette er Netgears første 5G router. Den er lille og portable – en vaskeægte trådløs router til SIMkort. Er det ikke muligt for dig at forbinde til 5G, kan du altid benytte 4G. Det er…

Netgear Nighthawk M2 5G router 1

Netgear Nighthawk M2 5G router

TP-Link M7450 4G Mobil Router 2

TP-Link M7450 4G Mobil Router

TP-Link M7350 V4 4G Mobil Bredbånd Router 3

TP-Link M7350 V4 4G Mobil Bredbånd Router

Netgear Aircard 810 Router 4

Netgear Aircard 810 Router

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En 4G router (router med SIMkort) er ligesom en normal router, bortset fra at den ikke skal forbindes til til bredbåndet via kabel, for at fungere som Wi-Fi. I stedet køber man et SIMkort fra sin foretrukne bredbåndsudbyder, forefter man blot skal forbinde routeren til strøm, og voilá – så har man et velfungerende Wi-Fi.

Denne løsning er rigtig god hvis man tit er på farten, hvis man skal på ferie og gerne vil have Wi-Fi med, eller hvis man ikke har behov for det vildeste internet derhjemme. Derudover er en 4G SIMkort router nem at sætte op og operere. En genial løsning for dem der har brug for det.

Målet med denne sammenligning er, at finde den bedste 4G router. Man skal dog huske, at det ikke vil være den samme model, der passer alles behov. Derfor har vi sammenlignet på tværs af pris, kvalitet, funktionalitet og egenskaber, så du kan få et bedre overblik over, hvilket 4G router der vil passe dig bedst.

Netgear Nighthawk M2 5G router

Netgear Nighthawk M2 5G router
Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig hurtigt med 5G
 • pros-icon.svg Man kan tilslutte mange enheder
 • pros-icon.svg Nem at have med overalt
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er dyr
 • cons-icon.svg Man kan ikke altid benytte 5G

Detaljeret gennemgang

Dette er Netgears første 5G router. Den er lille og portable – en vaskeægte trådløs router til SIMkort. Er det ikke muligt for dig at forbinde til 5G, kan du altid benytte 4G. Det er muligt at forbinde 20 enheder og den understøtter 1 Gbps downloads – den er altså både vanvittigt hurtig og kan blive brugt på både kontorer og derhjemme. Oven i det kommer et super batteri. Vi har kåret denne til “Bedst i test 4G router”.

Selvom dette hovedsageligt er en sammenligning af 4G, vinder denne router faktisk, fordi den er fremtidssikret – den kan nemlig også modtage 5G signaler, hvis man har adgang til dette. Derudover har den en langt højere maks hastighed end det andre routere (helt op til 1 Gbps), et bedre batteri og man har mulighed for at tilslutte 20 enheder på samme tid.

Derudover kommer denne Netgear Router i et lækkert design, den er nem at bruge og er højst portabel. Den er udstyret med USB-C (både til tilslutning og opladning), USB type A og en LAN port på siden. Har du behov for de, kan du også tilslutte ekstra 3G/4G antenner, for at opnå bedre stabilitet.

Alt i alt en enhed der vil dække alle behov – men måske overkill for den gennemsnitlige dansker. Den har fænomenale specifikationer, men man får også lov til at betale for det.

TP-Link M7450 4G Mobil Router

TP-Link M7450 4G Mobil Router
Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig mange forbindelse
 • pros-icon.svg Rigtig godt batteri
 • pros-icon.svg Hurtig forbindelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Lidt klodset

Detaljeret gennemgang

TP-Link M7450 er en højt performende mobil 4G router. Du kan forbinde hele 32 enheder, og opnå hastigheder på 300 Mbps med 4G LTE forbindelse. Den befinder sig i mellemprisklassen. Med et godt batteri og understøttelse af micro SD, passer routeren til de fleste behov. Synes man dog, at den er for dyr, kan man investere i den ældre model.

Synes du Netgear Mobil Hotspottet er lidt for dyrt, er denne TP-Link enhed et glimrende alternativ. Til en billigere pris, får du selvfølgelig ikke samme høje maks hastighed, men det er muligvis ikke nødvendigt for dig. Med denne model kan du nå op på 300 Mbps (30% af Netgear Nighthawk M2) med et wifi router SIM kort.

Skal du bruge en bærbar enhed til et kontor, eller til hele familien, vil denne fungere godt, grundet den høje mængde af enheder man kan tilslutte – ikke mange trådløse routere med mobilt bredbånd kan forbindes til 32 enheder. Det giver dig meget båndbredde at lege rundt med.

Denne model er god til en større familie, der ikke bruger de ultra høje hastigheder fra 5G, men blot har behov for et gennemsnitligt netværk, de kan have med sig overalt.

TP-Link M7350 V4 4G Mobil Bredbånd Router

TP-Link M7350 V4 4G Mobil Bredbånd Router
Fordele
 • pros-icon.svg Billig
 • pros-icon.svg Dual-Band
 • pros-icon.svg Hurtig
Ulemper
 • cons-icon.svg Lidt klodset
 • cons-icon.svg Ingen 802.11ac

Detaljeret gennemgang

TP-Link M7350 er forgængeren til M7450 – en god, pålidelig og billig 4G router. Den understøtter både micro og nano SIM kort, så den understøtter helt sikkert et SIM kort, du allerede ejer. Denne mobil wifi router understøtter Dual-Band wifi, hvilket gør forbindelsen bedre og mere stabil. Du kan tilslutte 10 enheder og hastigheden er glimrende med 4G LTE.

Har du et budget, som du skal overholde, ved køb af trådløse netværk, kan routeren her være en rigtig god mulighed. Denne model er den billigste på listen, og du finder ikke andre routere i denne prisklasse, der har disse specifikationer.

Du kan med denne enhed tilslutte 10 eksterne enheder, du vil få omkring 10 timers netværk på en opladning, og du kan opnå en maks hastighed på 150 Mbps (halvdelen af den opgraderede model). Du får meget for pengene, hvis køber mobilt bredbånd til routeren her.

Denne model er god til dig, der skal bruge et mobilt bredbånd til en router, men nødvendigvis ikke har det største budget. Det er en begrænset antal enheder, sammenlignet med de andre modeller på listen, men det er noget, man må gå på kompromis med.

Netgear Aircard 810 Router

Netgear Aircard 810 Router
Fordele
 • pros-icon.svg Op til 15 enheder forbundet med god forbindelse
 • pros-icon.svg God kvalitet
 • pros-icon.svg Brugervenlig touch skærm
Ulemper
 • cons-icon.svg I den dyrere ende af skalaen

Detaljeret gennemgang

Netgears Aircard SIM kort router er en fantastisk valgmulighed, hvis man vil have hurtig forbindelse til flere enheder. Du opnår op til 600 Mbps (anden hurtigste forbindelse i denne test). Den er brugervenlig med en touch screen, hvor du kan rette forskellige indtillinger og se information. Du kan med batteriet opnå 11 timers internet.

Hvis du er fan af Netgear, men ikke har lyst til at betale for premium modellen, kan du altid gå med den lidt billigere Aircard 810. Ligesom den anden model, har denne fantasstisk performance (denne er udstyret med den næsthøjest maks hastighed i denne sammenligning), et rigtig godt batteri og mulighed for en god mængde tilsluttede enheder (kun 15 sammenlignet med de 20 hos den anden enhed).

Selvom Aircard er billigere end Nighthawk M2, er den stadig den andendyreste på listen. Netgear et kendt for at lave rigtig gode produkter, i rigtig høj kvalitet. Man kan bruge deres routere og andre produkter i lang tid, da de tit er fremtidssikret.

Guide

Der er nogle forskellige ting at tænke over, når man skal købe en mobil trådløs router. Dette er blandt andet:

 • Pris
 • Hastighedsbehov
 • Dækning

Herunder går vi kort igennem det forskellige, så du kan få et bedre overblik over, hvordan du finder den bedste bredbånds router.

4G routere pris

Prisen vil altid være en faktor, lige meget hvad man køber – også når det gælder 4G routere. Hvilket budget har man, og hvor meget er man villig til at gå på kompromis, for at komme ned på sin ønskede pris. Jo lavere prisen er, jo dårlige router vil man som regel få. Som du måske har lagt mærke til, falder maks hastigheden i takt med at prisen også falder hos produkterne i denne wifi 4G router test.

Ved du ikke, hvad dit budget er, vil vi anbefale at vælge en af middelmodellerne. Det er ikke alle, der har brug for 5G – for mange hjem er 4G rigeligt.

Trådløs 4G router hastighed

Hastigheden kan være et stort smertepunkt for mange hjem. Er ens trådløse netværk for langsomt, kan det blive meget frustrerende. Derfor er det vigtigt at sørge for, at man finder sit hastighedsbehov. Her skal man både kigge på sin router, men også på sin udbyder.

Hvis du gerne vil have et super hurtigt internet med et 4G router SIM kort, skal du sørge for at din enhed også kan give dig et højt output. Alt over 500 Mbps er mere end hvad de fleste har brug for – men spiller du enten selv, en spiller en i din familie, computerspil, streamer eller laver ander der kræver et ekstra hurtigt trådløst netværk, kan man overveje at opgradere sin trådløse router endnu mere.

Derudover skal du sikre dig, at din udbyder kan tilbyde den den dækning du har brug for – men det kommer herefter.

Mobil router 4G dækning

Før du kan gøre brug af mobilt bredbånd med router, skal du undersøge om du kan bruge en router i dit område. Bor du ikke et sted med god dækning, er det ikke sikkert at du kan få 4G forbindelse, men kun 3G – eller måske du slet ikke kan få forbindelse. Så kan du desværre ikke bruge en 4G router.

Undersøg derfor på forhånd, hvilket dækning du har, og om det giver mening at bestille router mobilt bredbånd, før du lægger ordren for et trådløs router SIM kort.

Husk også, at du vil få bedre forbindelse tættere på vinduet, og hvis du stiller din router et sted væk fra andet elektronik. Du kan læse mere om hvordan du forbedrer forbindelse i vores router test.

FAQ

Hvilken 4G router er bedst?

Den bedste 4G router er Netgear Nighthawk M2. Derudover er andre gode valg TP-Link M7450, TP-Link M7350 V4 og Netgear AC810-100EUS Aircard.

Hvilken 4G router skal du vælge?

Du skal vælge den 4G router, der passer bedst til dit behov. Den bedste trådløse router er den, der passer bedst til dit behov ift. prisen, hastighed, dækning. Eftersom der er mange trådløse routere at vælge imellem, skal man tage et kig på flere enheder, før man bestemmer sig.

Hvordan virker en mobil router til SIM kort?

En trådløs router med mobilt bredbånd fungerer ved, at man køber et SIM kort, ligesom til en mobil, og indsætter det i routeren. Derefter vil denne trådløse router så udsende et Wifi router 4G-signal, som man kan koble sig på med flere enheder, ligesom et helt normalt tråløst netværk.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×